sábado, 27 de abril de 2013

Manifest 3er Festival Cabanyal Íntim



Cabanyal Íntim va nàixer a l'Octubre de 2011 amb una clara vocació reivindicativa de defensar i preservar el patrimoni històric del barri del Cabanyal i amb una aposta contundent per incentivar i donar visibilitat a la creació, recerca i producción escénica contemporània. I és fruit de la necessitat de reavivar i abonar el buit escènic de la nostra ciutat després del desmantellament del Festival VEO.

És una aventura pionera a la Comunitat Valenciana, en portar les artsescèniques a l'interior de les cases particulars. Un festival urbà i independent, autofinançat des de l'anypassat per la fórmula del crowdfunding o micromecenatge, i bolcat en el teatreíntim, pròxim i experimental, que es consolida enguanyamb la celebració de la seua tercera edició. Sí, complim tres anys de vida i ho fem carregats de novetats que posen de manifest l'enfortiment d'aquesta iniciativa social i cultural, i el seu fiançament en la ciutat de València. 

Primícia d'aquestae dijo és la col·laboració de Javier Mariscal, qui de forma altruista ha dissenyat el nou segell d'identitat del Cabanyal Íntim, fent una reinterpretació de l'anterior logo creat per l'artista valenciana Donya Barbara, i l'estupend cartell d'aquesta nova convocatòria. Mariscal va subratllar la importància de la cultura com a motor per al canvi i el despertar de la consciència social, així com l'important paper del nostre Festival d'art en lluita. 

Va dir durant la roda de premsa: 

Per a un grafista és un regal i un honor el poder donar imatge a un festival tan compromès i meravellós. El Íntim significa, sense lloc a dubte, un fantàstic exemple del compromís dels artistas valencians amb el moment actual”.


Organitzat per la nostra compañía FrancachelaTeatre i la plataforma cívica Salvem el Cabanyal, el Festival Íntim traçarà de nou un itinerari artístic, enguany amb un lema comú: La Celebració de la vida. És la reivindicació, en aquests moments tan crus, del nostre dret a la felicitat i al gaudi.

Enfront de la crisi: teatre de qualitat, accessible i proper. Muntatges que aprofundiran en la nostra realitat actual; posant de manifest que la creació escénica contemporània valenciana no és aliena a la problemàtica social i política que vivim, i que existeix un ferri desig de canviar-la. Muntatges atrevits que s'allunyen de les fórmules convencionals, i que es representaran en la intimitat de les cases sis vegades al dia durant tot el cap de setmana. 

Espais íntims i domèstics, cedits de forma altruista pels seus propietaris o inquilins, que es transformaran per uns dies per a acollir l'estrena absoluta de les propostes més innovadores.

Junt amb la programació "oficial" del Festival, Cabanyal Íntim s'amplia amb una sèrie d'activitats paral•leles, diürnes i gratuïtes: trobades amb els artistes,  Íntims al café i Íntims  a la nit.

Estem emocionats amb la gran resposta ciutadana en aquesta tercera edició, encara queden entrades per a alguns espectacles però l'afluència de públic en la taquilla durant la semana ens ha desbordat.

Pensem que és necessari seguir endavant en els temps de crisi, lluitar contra l'adversitat i continuar posant en valor al barri. A pesar de l'implacable càstig municipal, per la seua injusta voluntat política i falta de diàleg, el barri segueix amb l'esperit i voluntat d'estar més viu que mai. Hem de seguir actius, creatius dia a dia i posar el talent al servei de la resistència. Ací arranca la tercera edició del nostre estimat Cabanyal Íntim

I ara més que mai: 

LLuita, resitència i optimisme.



No ens han aconseguit aturar les excavadores i no ho farà la pluja!
 A gaudir del festival i de la festa!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario